Mergi la continut

Noul Kia Soul EV energizează Los Angeles-ul la debutul său mondial


- Noua generație a modelului Soul EV a debutat la Salonul Auto de la Los Angeles, iar vânzările vor începe în 2019
- Sistemul Combined Charging System (CCS) DC cu încărcare rapidă este oferit în dotarea standard
- Puternicul motor electric produce 204 CP și oferă un cuplu de 395 Nm
- Bateria de 64 kWh oferă o autonomie mai mare ca niciodată
- În Europa, Soul EV va fi comercializat începând cu prima jumătate a anului 201928 noiembrie 2018 - Kia Motors a dezvăluit noul Soul EV, o versiune complet nouă a premiatului crossover-ului compact cu zero emisii. Noul model este la fel de excentric, amuzant și popular ca întotdeauna, iar cu noul sistem de propulsie 100% electric, iubitorii modelului Soul nu vor avea nevoie să facă niciodată o vizită la benzinărie.

Un pachet de baterii de înaltă capacitate de ultimă generație
Noul Soul EV dispune de ultima generație a pachetului de baterii de 64 kWh litiu-ion polimer răcit cu lichid, ce oferă o autonomie mult îmbunătățită față de modelul anterior. Autonomia îmbunătățită înseamnă reducerea nevoii de încărcare zilnică - iar Sistemul Combined Charging System (CCS) DC cu încărcare rapidă, oferit standard, înseamnă o încărcare mai rapidă a bateriei.

Modelul Soul EV este testat pentru a atinge autonomia estimată, urmând ca autonomia totală a bateriei să fie anunțată la începutul anului 2019. Pentru referință, același pachet de baterii și același motor electric, montate pe modelul e-Niro, oferă cu o singură încărcare o autonomie de 455 Km în ciclu combinat WLTP și de 615 Km în ciclu urban WLTP.

Dinamica de condus: mai captivant ca niciodată
Modelul Soul EV a oferit întotdeauna o călătorie confortabilă, rafinată, având o ușurință în rulare fără un efort substanțial. Acum, cu o putere de 204 CP și un cuplu de 395 Nm (în creștere de la cei 285 Nm oferiți de modelul anterior), automobilul accelerează și mai puternic. Manevrabilitatea și dinamica de condus au fost îmbunătățite, grație adoptării unei suspensii complet independente pentru puntea spate. Noul Soul EV oferă de asemenea, o multitudine de instrumente pentru ca șoferii să-și personalizeze experiența de condus și consumul bateriei, cu patru moduri de rulare - Eco, Confort, Sport și Eco+, care ajustează automat puterea oferită. Modurile de condus controlează de asemenea nivelul de forță regenerativă de frânare, aerul condiționat și setările sistemului de încălzire și permit șoferilor să seteze limite de viteză pentru a contribui la administrarea eficienței în diferite condiții de condus.Sistemul inteligent de regenerare a forței de frânare al modelului Soul EV este operat prin padelele situate în spatele volanului, oferind șoferilor posibilitatea de a încetini automobilul și a recupera mai multă energie cinetică, crescând astfel autonomia. Șoferii pot alege între patru niveluri de înmagazinare a energiei prin sistemul de frânare (de la 0 la 3) în funcție de modul de condus dorit, eficiență și finețea rulării. Sistemul de renegerare a forței de frânare dispune, de  asemenea, de sistemul ‘Brake and Hold’, care permite șoferilor să folosească padelele pentru a opri complet automobilul în timp ce colectează energia cinetică.

În plus, sistemul inteligent de regenerare a forței de frânare ajustează nivelul frânării în funcție de detectarea automobilului situat în fața modelului Soul EV, oferind o rulare tip ”coasting” mai liniștită, mai ales când coboară o pantă abruptă.

Sistemul este cuplat cu un display Smart Eco Pedal Guide amplasat în panoul de bord, care menține conștient șoferul despre consumul în timp real al bateriei în funcție de modul în care utilizează accelerația.

Elementele de design ale noului Soul EV
Noul Soul - fie că este propulsat de motoarele pe benzină sau de motorul electric - se mândrește cu un design exterior complet nou, care rămâne fidel caroseriei originale - un aspect deosebit, iubit de numeroși fani din întreaga lume. Noul Soul EV este construit pe baza aceleiași arhitecturi, dar este completat cu un stil unic, oferindu-i un fler propriu.Soul EV oferă un design restilizat al spoilerelor față și spate, care contribuie la o prezență mai dinamică și totodată mai elegantă. Față de Soul-ul convențional, EV dispune de o grilă solidă, care adăpostește priza de încărcare situată pe partea șoferului. Blocurile optice LED, frapante, sunt integrate în partea superioară, oferind senzația unei lățimi mai mari a automobilului și o prezență mai puternică. Aspectul frontal al noului Soul EV este individualizat cu proiectoare de ceață unice, în timp ce din profil, noul model cu zero-emisii primește propriile jante din aliaj de 17 inch, în cinci spițe, care îl diferențiază de celelalte modele Soul.

Tehnologie adecvată unui automobil modern
Soul EV este echipat cu o listă lungă de sisteme avansate care contribuie la îmbunătățirea siguranței, a experienței de condus și la o operare ușoară pe întreaga perioadă a deținerii automobilului.

În funcție de piața de desfacere, Soul EV este disponibil cu o gamă de sisteme avansate de asistență a șoferului precum și cu o listă lungă de dotări standard și opționale.

Tehnologiile disponibile în interior includ schimbătorul rotativ ‘shift-by-wire’, în timp ce sistemul de infotainment al noului Soul EV dispune de un display de 10.25 inch color cu touchscreen, care include camera video pentru marșarier și sistemul de ghidare pentru parcarea cu spatele. Pachetul infotainment permite integrarea cu sistemele Apple CarPlay și Android Auto, dar și conectivitatea prin Bluetooth, cu recunoaștere vocală. Sistemul este cuplat la un sistem audio cu șase difuzoare cu conectare prin USB și comenzi situate pe volan.Siguranța este o preocupare majoră pentru toate modelele Kia, iar Soul EV nu face excepție. În funcție de piața de comercializare, automobilul este echipat cu până la șapte airbag-uri (două airbag-uri frontale, două airbag-uri laterale pentru locurile din față, două airbag-uri tip cortină cu senzor și airbag pentru genunchi pentru șofer), dar și cu o gamă largă de sisteme de siguranță. Acestea includ controlul tracțiunii, controlul electronic al stabilității, sistemul de asistare la plecarea din rampă, sistemul de atenționare pentru pietoni și sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope.

Sistemele active de siguranță sunt la fel de importante, fiind disponibilă o gamă de sisteme de asistență avansate pentru șofer, în funcție de piață. Sistemele disponibile includ  sistemul de evitare a coliziunii frontale (Forward Collision Warning FCW), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), sistemul de atenționare a păstrăzii benzii de rulare (Lane Departure Warning LDW), Lane Keeping Assist (LKA), sistemul de monitorizare a atenției șoferului (Driver Attention Warning DAW), Smart Cruise Control cu sistemul Stop & Go, sistemul de detectare a obiectelor în unghiul mort (Blind Spot Collision Warning BSW), Rear Cross-Traffic Collision Warning, și sistemul Reverse Parking Distance Warning.Sistemul ‘UVO’ telematics, unic în noul Soul EV, permite proprietarilor să monitorizeze și să controleze o gamă largă a sistemelor de operare ale automobilului. Șoferii au acces la notificări privind starea de încărcare a bateriei, informații privind stațiile de încărcare și funcționalitățile de încărcare programate. Notificările de panică permit trimiterea unei alerte serverului în cazul în care este declanșată alarma de panică, contactând serviciile de urgență și oferind locația GPS a automobilului - o conexiune live permite personalului de urgență să comunice cu ocupanții automobilului. Sistemul ‘UVO’ telematics permite oferirea de puncte de interes și funcționalități privind drumul, permițând șoferilor să planifice o rută sau o călătorie cu puncte de interes și să le trimită către sistemul de navigație al modelului Soul EV.

Cumpărătorii pot alege între două variante de echipare, Soul EV și Soul EV Designer Collection. Conform cu statutul său superior din linia de echipare Soul EV Designer Collection oferă tot ceea ce deține în standard linia de echipare Soul EV, plus o serie de dotări adiționale. Acestea includ culoarea exterioară în două tonuri (culoarea Gravity Grey cu culoarea Platinum Gold pentru plafon, culoarea Cherry Black cu Inferno Red pentru plafon, sau culoarea Neptune Blue cu Cherry Black pentru plafon), dar și scaune încălzite, oglinzi exterioare ajustabile electric, cu lumină de semnalizare, finisate în culoarea neagră gloss. În interior, linia de echipare Designer Collection dispune de un sistem audio premium Harman-Kardon cu 10 difuzoare și amplificator extern, sistem de încărcare wireless al telefonului mobil și oglindă interioară electrocromică. Volanul îmbrăcat în piele completează interiorul, alături de scaunele din față, îmbrăcate în tapițeria premium Sofino®.

Produs în Coreea și comercializat în Europa din 2019
Construit la fabrica Gwangju din Coreea de Sud, noul Soul EV va fi comercializat în SUA și Europa în prima jumătate a anului 2019.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.